Superbike-VM: Storhed og fald for Bautista

Med overlegne sejre i både lørdagens løb 1 og søndagens sprint-race over 10 omgange kom Ducati’s nye stjerne i Superbike-VM tilbage på vindersporet ved weekendens 6. VM-afdeling på Jerez i Spanien. Et flot comeback efter dukkerten på Imola for fire uger siden, hvor den tidligere MotoGP-kører for første gang i år måtte se sig slået af både regerende verdensmester Jonathan Rea og teamkollega Chaz Davies. 

Men selv for Bautista vokser træerne ikke ind i himlen. Efter fejringen af foreløbig 13 sejre i år og en hyldest til salig Angel Nieto (der nu lægger navn til den spanske bane og i sin glorværdige karriere vandt 12 verdensmesterskaber plus ét) styrtede Ducati-køreren til alles overraskelse i sving 1 på anden omgang i søndagens løb 2. Spanieren lå i føring, var ikke presset, kørte ikke stærkere end tidligere, men tabte uden varsel forenden. 

Dermed bliver det tidligst på Misano om små 14 dage, at Bautista kan tangere Ben Spies’ rekord fra 2009 på 14 sejre i en rookie-sæson. Det skal dog retfærdigvis nævnes, at der tilbage i 2009 kun var to løb pr. weekend, mens der nu køres tre.

At Jonathan Rea er en presset mand i år, blev understreget af Kawasaki-kørerens febrilske overhaling af Alex Lowes i løb 1’s sidste sving, der brutalt sendte Yamaha’en i gruset. Episoden kostede efterfølgende Rea en placering på resultatlisten og sendte ham desuden om bagest i startfeltet til sprintracet, som han ellers skulle have startet fra pole position. 
Lowes styrtede i øvrigt af egen kraft ud af weekendens to øvrige løb. Noget af en kontrast til hans teamkollega, Michael van der Mark, som på Jerez triumferede med to 2.-pladser og en sejr i løb 2.

VM-stilling efter 6 af 13 afdelinger:1. Bautista 300, 2. Rea 259, 3. van der Mark 188, 4. Lowes 142, 5. Haslam 130, 6. Melandri 102, 7. Razgatlioglu 95,  8. Davies 94, 9. Cortese 83, 10. Sykes 80.

Annonce

Annonce