Supersport- og Superbike-VM: Femdobbelt Ducati-triumf i Australien

De røde motorcykler fra Bologna gjorde rent bord ved sæsonåbningen i Superbike-VM, som i weekenden blev kørt på Phillip Island i Australien. Ducati’s regerende SBK-verdensmester, Alvaro Bautista, vandt alle tre løb med så store forspring, at den ellers netop skrinlagte debat om at indregne køreren i minimumsvægten godt kan tænkes at blusse op igen. 

I lørdagens løb 1 over 22 omgange, som blev kørt på våd asfalt, førte Jonathan Rea dog næsten halvdelen af løbet. Men Kawasaki’ens quickshifter var defekt, og Rea havde tydeligvis udfordringer med at holde tempoet med manuelle op- og nedgearinger – bl.a. fordi koblingsgrebet ikke er optimalt placeret, da Rea normalt udelukkende bruger koblingen ved løbets start, og i stedet har et greb til bagbremsen siddende her. Yamaha’s Toprak Razgatlioglu blev nummer tre.

The Usual Suspects var dog ikke i top tre i søndagens sprintløb over 10 omgange. Bautista stak igen af – denne gang fulgt af Razgatlioglu, der dog måtte se sig overhalet af Bautistas teamkollega, Michael Ruben Rinaldi. Rea blev i sving 4 på første omgang skubbet af banen af SBK-debutanten Dominique Aegerter, som havde imponeret med tredjehurtigste tid i Superpole. Kawa-køreren kom herefter aldrig tilbage til førergruppen og sluttede på en 7.-plads. Foran ham sloges en større gruppe om 4.-pladsen – herunder Reas teamkollega Alex Lowes og de to SBK-debutanter og GRT Yamaha-teamkolleger, Aegerter og Remy Gardner. Sidstnævnte kommer fra MotoGP efter at have vundet Moto2-VM i 2021, og han blev på 6. omgang for ivrig efter at overhale Aegerter, så han styrtede og rev den dobbelte Supersport-verdensmester med sig.

Søndagens løb over 22 omgange blev ligesom formiddagens kørt på tør asfalt, og denne gang havde Bautista Rinaldi efter sig, da han trak fra feltet. Mens Razgatlioglu kæmpede med at finde rytmen, var kollegaen fra Yamaha’s fabriksteam, Andrea Locatelli i storform og urørlig på 3.-pladsen. Til gengæld endte Razgatlioglus løb brat, da der endnu en gang var tumult i sving 4, og Lowes styrtede umiddelbart foran Yamaha’en i forsøget på at undgå en kollision med Rea, som endte med at krydse stregen på en skuffende 8.-plads.

I Supersport-klassen vandt Nicolo Bulega begge løb på sin Ducati Panigale V2. Lørdagens løb efter en kaotisk start med røde flag og genstart på grund af regn og styrt. Og også søndag måtte de røde flag frem, da løbet måtte stoppes i utide, fordi et par gæs havde indtaget banen. Lørdagens sejr var i øvrigt Ducati’s første i Supersport-VM siden 2005.

Allerede i den kommende weekend går det løs igen, når 2. afdeling af VM køre på Madalika-banen i Indonesien.

Annonce

Annonce