Supersport-VM: Top 10-resultater til Simon Jespersen på Donington

Danske Simon Jespersen imponerede med en 9.-plads lørdag og en 10.-plads søndag, da han i weekenden fik mulighed for at stille til start som wildcard-kører ved Supersport-VM på Donington Park. De gode resultater lå ellers ikke lige i kortene efter fredagens to fri træninger, hvor der var problemer med CM Racing’s Ducati Panigale V2. 

– Vi havde nogle tekniske udfordringer med noget oliespild. Det forstyrrede første træning, men gik allerværst ud over anden, hvor jeg kun nåede at trille to omgange, fortæller Simon Jespersen.

Den manglende træningstid var ekstra kritisk, fordi der i Supersport-VM kun køres to fredagstræninger à 45 minutter, før kørerne sendes ud i lørdagens 20-minutters Superpole, der afgører startopstillingen. Her fik Simon kørt sig til en 24. startposition i feltet med 31 kørere.

Lørdagens løb blev en kaotisk affære. Da feltet var klar til start, tabte spanieren Unai Orradre sit visir. Det kunne sikkert hurtigt klikkes på, og han bad om hjælp til at få det monteret, men blev sendt af banen, og samtidig blev startproceduren afbrudt. Mekanikerne nåede knapt nok at få dækvarmerne på, før det var tid til en ny start – nu med en løbsdistance på 18 omgange i stedet for 19 og med Orradre startende bagest i stedet for den 15.-plads, han havde kvalificeret sig til.

Men allerede på første omgang styrtede Peter Sebestyen i sving 4. Cyklen blev liggende på banen og efterlod samtidig en masse knuste stumper på asfalten – som uheldige Orradre desværre påkørte, så han punkterede og derefter styrtede. Løbet blev rødflaget, og derefter genstartet med 12 omgange som ny distance.

Simon hentede hurtigt nogle placeringer, var fremme på en 13.-plads efter første omgang og kunne til sidst krydse målstregen på en 9.-plads, som naturligvis også blev mulig, fordi topkørere som Nicolo Bulega, Jules Cluzel og Glenn van Straalen styrtede. 

– Selvfølgelig gav det mig en fordel, at nogle faldt af, men jeg fik også ramt en god rytme, og det var vigtigt, fordi jeg var bagud på træningstid. Samtidig var det udfordrende at holde det høje tempo, for banen er ekstremt ujævn mange steder, og asfalten er slidt, siger Simon, der i øvrigt er virkelig begejstret for layoutet på Donington, som han ikke har kørt på siden Moto3-dagene.   

Det gode resultat og en 15.-bedste tid i søndagens opvarmning gav optimisme før weekendens andet og sidste løb. Her startede Simon en plads længere fremme som nummer 23, fordi Cluzel blev skadet i lørdagens styrt. Danskeren kom dog ikke perfekt fra start og var 25. i første sving, men denne gang blev løbet kørt over de planlagte 19 omgange, så der var bedre tid til at arbejde sig frem. 

Og det gjorde Simon. Efter første omgang var han på 21.-pladsen, fire omgange senere var han 14., og efter 11 omgange var han fremme på 10.-pladsen. Herfra fik han indhentet det meste af afstanden til Andy Verdoia på 9.-pladsen, som på de følgende runder blev reduceret fra 2 sekunder til blot 0,121 sekund.

– Oven på den kaotiske start på weekenden er jeg glad for at slutte som nummer 10, men jeg kunne godt have brugt en eller to omgange mere, for jeg var mindre end 4 tiendedele fra en 7.-plads, siger Simon, som ved det ternede flag havde Verdoia, Can Öncu og Adrian Huertas umiddelbart foran sig. Tre kørere, som har henholdsvis vundet løb, scoret 2.-pladser og vundet Supersport 300-VM.     

Begge løb på Donington blev vundet af den regerende verdensmester Dominique Aegerter fra Schweiz, der med ni sejre i træk tangerer Andrea Locatellis rekord fra 2020, hvor italieneren med 12 sejre blev overlegen vinder af VM-titlen i Supersport-klassen.

Annonce

Annonce