Suzuki på pole før jagten på tredje Le Mans-sejr i træk

Sylvain Guintoli (nummer to fra højre) tror på en tredje Le Mans-sejr i træk til Suzuki-teamet. Billedet er fra teamets triumf i 2022-udgaven af 24-timers løbet.

Sylvain Guintoli hævder hårdnakket, at han ikke føler noget pres, inden han og Yoshimura SERT Motul-teamet går efter tredje Le Mans-sejr i træk, når årets første afdeling af langdistance-verdensmesterskabet EWC køres på den franske bane i denne weekend.

Guintoli har været en del af det vindende hold på Le Mans de seneste to sæsoner. Sammen med Gregg Black og teamets hjemvendte søn, Étienne Masson, kan Guintoli score hattrick med det fransk-japanske team. 

– Der er intet pres, men vi har tænkt og talt om det, fordi det ville være en unik præstation, som få er lykkedes med, siger den 40-årige franskmand, der bor i East Midlands-regionen i Storbritannien. 

– Vi får dette enorme trofæ overrakt på podiet, men det er massivt og supertungt. Og det er ikke et trofæ, vi får lov at beholde, vi får alle en miniatureversion. Jeg har dog fået fortalt, at tredobbelte vindere kan få en kopi af det store. Det ville være ret fedt at have stående hjemme i min ”man cave”, selv om jeg ikke aner, hvordan man får sådan en ting med i flyet.

Chancerne for at vinde for tredje gang bliver ikke ligefrem dårlige af, at teamet starter fra pole position. Så Guintoli er positiv: 

– Vi er velforberedte, vi har en meget stærk racer, meget gode dæk, så vi ved, at vi kan blande os i toppen. Gregg og Étienne er solide og erfarne, så vores chancer er gode.

Det 46. 24 Heures Motos, som Le Mans-løbet officielt hedder, starter i eftermiddag kl 15.00. Løbet kan følges live på Eurosport og Discovery Plus.

Annonce

Annonce