Texas Tornado står af racet

EdwardsColin Edwards meddelte ved torsdagens pressemøde før weekendens MotoGP i Texas, at 2014 bliver hans sidste sæson som aktiv racerkører. Måske ikke så overraskende, for Edwards fyldte 40 år den 27. februar i år, og han kan se tilbage på en flot karriere.

“The Texas Tornado” vandt Superbike-VM i 2000 og 2002, og han har stået øverst på skamlen ved det prestigefyldte Suzuka 8-timers løb tre gange. Edwards skiftede til MotoGP i 2003, først med en Aprilia, der på et tidspunkt forvandlede sig til en benzinbombe, så han måtte springe af i farten, derefter med Honda og Yamaha – og i de seneste sæsoner har han taget slæbet med at udvikle de mere eller mindre håbløse CRT-racere. I år kører Edwards på en Open-klasse Yamaha, og måske er det konkurrencen fra den betydelig hurtigere teamkollega Aleix Espergaro, som har fået amerikaneren til at indse, at nok er nok.

Edwards nåede ikke at vinde et MotoGP, men han var så tæt på ved Assen-GP’et i 2006, at han kunne se målstregen. I Assens famøse chikane udbremsede han ikke blot rivalen og landsmanden Nicky Hayden, men også sig selv. Og da han for ivrigt gav gas på vej over græsset udenfor curb-kanten, blev han sendt ud over styret på sin Camel-Yamaha. Se hvordan på youtube-klippet herunder.

Vi har glæde af Edwards på banerne sæsonen ud, men vi kommer især til at savne ham for hans gode humor og de mange spøjse udtalelser. Lad os håbe, at han også fremover får en slags tilknytning til motorcyklernes verden.

http://www.youtube.com/watch?v=VlBf-PZkmi4

Annonce

Annonce

Screenshot