Thomas Kjer Olsen fører VM i motocross

Det var en fantastisk stor dag for dansk motocross søndag, da Thomas Kjer Olsen gav sine konkurrenter baghjul på den legendariske bane Matterley Bassin i England.

Ikke blot tog Thomas sin tredje GP-sejr i karrieren, han sikrede sig også den samlede føring i VM-stillingen. Thomas kunne derfor modtage den røde nummerplade på podiet, og det er første gang nogensinde, at denne er blevet givet til en dansker i VM.

I begge heat blev der kæmpet intenst om placeringerne, men Thomas Kjer Olsen havde en helt suveræn weekend, hvor han med sine evner, udholdenhed og overblik viste, at han er blandt verdens allerbedste. Første heat vandt Thomas med godt 4 sekunder foran tyske Henry Jacobi, og i andet heat kørte han i mål med hele 9,9 sekunder ned til hollandske Calvin Vlaanderen.

Thomas Kjer Olsen sagde selv om sin toppræstation:
“Det var fantastisk at tage to heatsejre, og det blev endnu bedre da jeg stod på podiet og de gav mig den røde nummerplade, for jeg var ikke klar over, at jeg nu fører den samlede stilling. Jeg havde en rigtig god weekend, hvor jeg følte mig godt tilpas og havde god energi ude på banen. Jeg forbedrede mig, for hver gang jeg var på banen, hvilket jeg var meget tilfreds med, og jeg er også glad for hele holdets indsats.”

Tyske Henry Jacobi og franske Tom Vialle sluttede som dagens nr. 2 og 3 i MX2-klassen. Der blev desværre ingen point til danske Mikkel Haarup i denne weekend, da han måtte udgå i første heat og ikke kom ud at køre i andet heat.

De 35.000 publikummer på Matterley Bassin fik masser af motocross for pengene, da der også blev kørt EMX250cc og EMX2-takt i weekenden. Danskerne Glen Meier og Nikolaj Skovgaard tog henholdsvis en samlet 16.-plads i 250cc-klassen og en samlet 23.-plads i 2-takt-klassen med sig fra England.

Næste VM-afdeling køres allerede næste weekend i Valkenswaard i Holland.

Annonce

Annonce

Screenshot