Thomas Kjer Olsen i VM top 3

Sent søndag aften dansk tid kørte den danske motocrosskører Thomas Kjer Olsen sig op på den samlede 3.-plads i motocross-VM. Det skete i det amerikanske Grand Prix, der blev kørt i Jacksonville (Florida), hvor orkanen Harvey havde sørget for nærmest umenneskelig varme og luftfugtighed.

Harvey havde skubbet ustadigt vejr østover mod Florida og gav først et regnvejr, som gjorde banen utrolig svær, hvorefter varmen gjorde det til et endnu hårdere Grand Prix for kørerne.

For Thomas Kjer Olsen handlede det om at køre to stabile heats, da det ville være nøglen til at skaffe ham 3.-pladsen i VM. Hans nærmeste konkurrent til netop den placering er skadet, og der er en fornuftig margen til de øvrige, så et fornuftigt resultat i top 10 lignede en plan.

Forholdene så ikke ud til at røre Thomas Kjer Olsen i dagens første heat, hvor han fik en start som nr. 5 og derefter leverede præcis den stabile præstation, der var krævet, da han holdt 5.-pladsen hele vejen til mål.

I dagens andet heat var Thomas Kjer Olsen igen med helt fremme i starten, men desværre styrtede han på første omgang, og da han rejste sig op, lå han omkring 15.-pladsen, så planen om stabilitet var tæt på at smuldre. Heldigvis fik Thomas kørt sig op som nr. 11 i mål, og det rakte til en samlet 8.-plads i det amerikanske Grand Prix.

Den præstation var nok til, at Thomas Kjer Olsen nu ligger på en samlet 3.-plads i VM-stillingen, og med kun to VM-afdelinger tilbage i henholdsvis Holland og Frankrig ser det ud til, at Thomas Kjer Olsen kan ende med en VM-bronzemedalje i år.