Thomas Kjer Olsen nærmer sig VM-bronze

Thomas Kjer Olsen kørte sig søndag til en andenplads ved 16. afdeling af motocross-VM i Italien. Danskeren rykker dermed op på en samlet fjerdeplads i VM-stillingen med få point op til bronzemedaljen og kun to afdelinger tilbage, der skal køres denne uge.

Det har været en kaotisk sæson for Thomas Kjer Olsen, der har kæmpet med skader undervejs, men søndag leverede han endnu en præstation i verdensklasse ved 16. og tredjesidste VM-afdeling i MX2-klassen. 

Den italienske bane passede tydeligvis godt til danskeren, der hurtigt lagde sig på tredjepladsen i første heat, inden han kæmpede sig op på andenpladsen, og med kun fem omgange igen bragte sig i front helt til målstregen. 

Det lignede en sikker gentagelse i andet heat, hvor Thomas Kjer Olsen igen fik en god start og lagde sig på tredjepladsen. Desværre var danskeren udsat for et mindre styrt, som bragte ham tilbage på femtepladsen med stor afstand til det forreste felt. 

Thomas kæmpede bravt, men måtte nøjes med en fjerdeplads i heatet og pointlighed med afdelingens samlede vinder Jago Geerts. Thomas Kjer Olsen kunne dermed stige op på podiet som nummer to og fik nok point til at rykke op på 4.-pladsen i den samlede VM-stilling med kun 16 point til 3.-pladsen. 

– Det føles godt at være tilbage på podiet og at vinde et heat igen. Mit team har gjort et fantastisk stykke arbejde med opsætningen af min maskine. Efter Lommel følte jeg mig meget mere tilpas på banen her og var også den hurtigste i kvalifikationen. Jeg var superglad for at hente sejren i første heat. Det hele føltes godt, og jeg havde nogle rigtig gode linier, så da jeg rykkede op på 2.-pladsen, vidste jeg, at jeg kunne vinde heatet. Andet heat var frustrerende, fordi jeg havde et mindre styrt, da jeg var i en god position til at vinde dagens afdeling. Jeg er virkelig motiveret til at slutte sæsonen stærkt. Jeg har selvtilliden og en virkelig god maskine, så de næste to runder skal nok blive gode for mig, udtalte Thomas Kjer Olsen efter løbet. 

De sidste to afdelinger køres onsdag og søndag i denne uge på samme bane i Italien og kan ses på Dplay.

Annonce

Annonce

Screenshot