Thomas Kjer Olsen sikrer sig VM-sølvet ved motocross-VM i Uddevalla

Sæsonen i motocross-VM har været lang og hård, og den er ikke slut endnu, da der stadig mangler to afdelinger i henholdsvis Tyrkiet og Kina. Men for danske Thomas Kjer Olsen er sæsonens resultat i hus, uanset hvordan det går til de sidste afdelinger. Den danske stjerne har kørt en fantastisk sæson, og ved weekendens VM-afdeling i Uddevalla i Sverige sikrede han sig, at han kan krone den med en VM-sølvmedalje. Et fortjent og forrygende resultat for Thomas, der de to foregående sæsoner har vundet VM-bronze. 

Det var ellers ikke, fordi Uddevalla blev nogen dans på roser for Thomas Kjer Olsen. Et par styrt i lørdagens tidskvalifikation betød, at Thomas fik en svær placering ved bommen til søndagens første heat. Dette til trods lavede Thomas dog en god start, og efter første omgang lå han nr. 15. Thomas arbejdede sig støt opad i feltet, idet han holdt samme fart som top 5, og det betalte sig i form af en 8.-plads til Thomas ved heatets afslutning. I andet heat kom Thomas afsted som nr. 10, og igen fik han kørt sig flere placeringer op i løbet af heatet, som han sluttede som nr. 6. Dette gav en samlet 6.-plads på dagen, og altså nok point til, at Thomas’ 2.-plads i den samlede VM-stilling i MX2-klassen er sikret for resten af sæsonen. 

VM-guldet blev også sikret i Uddevalla af spanske Jorge Prado, som har haft en helt suveræn sæson og med sin sejr i første heat kunne fejre, at ingen kunne nå at indhente hans føring i den samlede VM-stilling. Vinderen på dagen i Uddevalla blev franskmanden Tom Vialle, som var ikke mindre end flyvende og sluttede første heat kun et sekund efter Prado. Dagens nr. 2 blev hollandske Clavin Vlaanderen, og Prado, som kunne tage det roligt i andet heat, blev nr. 3 på dagen. 

Mange andre danskere var i ilden i Uddevalla denne weekend. I GP-klassen deltog Mathias Gryning, som blev nr. 24 samlet. I EMX250-klassen leverede Mikkel Haarup en blændende præstation lørdag, da han på sikker vis tog sejren i første heat. I andet heat blev Haarup nr. 14, hvilket gav en samlet 6.-plads. Bastian Bøgh Damm var også flot kørende i EMX250 og fik en samlet 8.-plads. Glen Meier sluttede som nr. 31. I EMX125 sluttede Magnus Smith og Rasmus Pedersen som henholdsvis nr. 19 og nr. 21.

Næste afdeling af motocross-VM køres i Tyrkiet den 8. september.

Annonce

Annonce

Screenshot