Thomas Kjer Olsen tager endnu en VM-sejr

Thomas Kjer Olsen vandt sikkert niende afdeling af VM i motocross MX2-klassen. Den 10. afdeling, som blev kørt onsdag, skulle blive danskerens anden VM-sejr i træk, hvor han overlegent kørte sig til en 1.-plads og 2.-plads i sine heats med nok point til at vinde afdelingen og rykke tættere på 5.-pladsen i den samlede VM-stilling.

Thomas kom godt fra start og var med i front i første heat. I de sidste minutter blev der skruet op for dramatikken, hvor danskeren overhalede de foranliggende kørere og vandt første heat. Selvtilliden var til at føle på, og danskeren fandt sig tydeligvis godt til rette på den sandede Mantova-baneI andet heat var Thomas igen med i det forreste felt på en 8.-plads.Herfra kæmpede danskeren sig forbi konkurrenterne og jagtede atter 1.-pladsen. Han indhentede dog ikke Tom Vialle og kørte over målstregen som nr. 2. Thomas Kjer Olsen udtalte efterfølgende:

– Det er fantastisk. Jeg føler mig som mit gamle selv igen, og det er en fantastisk følelse. Jeg kan angribe banen, og min maskine er i top, så jeg føler mig rigtig god lige nu. Første heat tog en smule ud af mig, men jeg fandt alle kræfter frem i andet heat. Sidste weekend hjalp rigtig meget på min selvtillid og jeg tror på mig selv igen. Det er ærgerligt, at vi havde en hård start på året, men det er fantastisk er være tilbage på podiet og vinde igen.

Ved 10. afdeling finder vi også danske Mikkel Haarup og Glen Meier. Haarup kom godt fra start i første heat, men havde et sammenstød i andet heat, der sendte ham ud af løbet. Mikkel forbliver på 13.-pladsen i den samlede VM-stilling. Glen Meier kæmpede igen for at bevise, at han kan følge med VM-feltet, men nåede akkurat ikke at få point.

Annonce

Annonce