Tirsgaard-brødrene sluttede sæsonen med 1.- og 2.-plads på Jyllandsringen

Steven og Simon Tirsgaars sluttede 2016-sæsonen af med maner, da DM-finalen i weekenden blev kørt på Jyllandsringen. I Superbike-klassen kørte brødrene lørdag deres BMW S 1000 RR-racere i mål på henholdsvis 3.- og 4.-pladsen. Søndag blev det til en sejr og en 2.-plads.

steven-tirsgaard-31-simon-tirsgaard-37-bmw-s1000rrBegge løb blev afviklet under utroligt gode vejrforhold med sol og tørvejr. Søndag var hele 12.000 tilskuere på lægterne, og de blev underholdt med spændende og meget tæt race. Søndagens afsluttende løb i DM-serien blev i øvrigt sendt direkte i TV 2 Sport.

Lørdagens tidtagning resulterede i en 3.-plads til Steven og en startposition som nr. 4 til Simon. I poleposition startede Mathias Poulsen på Honda foran Alex Schacht på Ducati.

Løbet lørdag blev en dyst mellem Alex Schacht, Mathias Poulsen og Steven Tirsgaard, og resultatet blev meget tæt i nævnte rækkefølge ved passage af det ternede flag. Simon kom i klemme i det første sving og dumpede ned på 7.-pladsen i starten, hvorefter han måtte kæmpe sig frem til en samlet 4.-plads. Simon var stadig påvirket af styrtet på Jyllandsringen for 14 dage siden, men i søndagens løb var han helt med fremme igen.

Søndagens løb blev en meget spændende og tæt affære mellem Mathias Poulsen, Steven Tirsgaard og Simon Tirsgaard, der virkelig havde fået fart i cyklen igen. Det var særligt Mathias og Steven, der skiftevis førte løbet med god underholdning for de mange tilskuere. Simon lå afventende lige i hælene på de to kæmpende foran. På sidste omgang gik Mathias i føring for enden af langsiden med Steven lige efter, men på vej ud af sving 1 skred Mathias over forhjulet og styrtede, hvorefter Steven og Simon Tirsgaard kunne køre ind over målstregen som nr. 1 og 2 foran René Prang på Aprilia RSV4 RF, mens Mathias kom på banen igen og sluttede som nr. 6.

I den samlede DM-stilling sluttede Steven Tirsgaard på 3.-pladsen blot 0,5 point foran Mathias Poulsen. Simon Tirsgaard blev nr. 2, og Alex Schacht sikrede sig allerede DM-titlen i lørdagens løb.