Top 10-placering til Alex Schacht i italiensk Superbike

Med en 10.- og en 12.-plads kom Alex Schacht hæderligt fra start i det åbne italienske Superbike-mesterskab (CIV), som i weekenden tog forsinket hul på 2020-sæsonen på Mugello. Danskeren var eneste ikke-italiener i feltet, hvor flere køreres navne kunne genkendes fra Supersport- og Superbike-VM og i et enkelt tilfælde endda MotoGP.

Michele Pirro, der tester MotoGP-racere for Ducati og stiller op som wildcard-kører i et par GP’er hvert år, har vundet et par CIV-mesterskaber i Superbike-klassen for Barni-teamet de seneste sæsoner. Og med pole position var Pirro naturligvis favorit. Men i løb 1 styrtede han efter fem af de 14 omgange i kampen om føringen, og i stedet vandt Lorenzo Savadori på Aprilia foran Pirros og Alex’ Barni-teamkollega Samuele Cavalieri og Lorenzo Zanetti. 

Alex Schacht blev på Mugello kastet for løverne efter fem måneder uden kørsel, i et team med nye folk og på en racer med ny affjedring fra Bitubo. Men han var tilfreds med sine resultater, der placerer ham på en samlet 11.-plads i mesterskabet. 

– Jeg er glad for at kunne køre hjem med en 10.- og en 12.-plads efter to gode dage. Asfalttemperaturen på ekstreme 55 grader var en udfordring, og jeg kæmpede virkelig med forenden. Flere gange måtte jeg redde den med albuen. Men jeg kørte stabile tider og havde tempo til en plads i top 7-8. Så der er noget at arbejde videre på.

I søndagens løb 2 blev vundet af Pirro foran Savadori og Cavalieri.

Annonce

Annonce