Top-motocross ved DM i Randers

Årets løbsserie i DM Motocross strækker sig over hele syv afdelinger, og kørerne må bevare et højt niveau gennem hele sæsonen for at gøre sig gældende i den samlede stilling. Konkurrencen er hård, og der skal kæmpes om hver en placering til de enkelte afdelinger.

Søndag var kørerne kommet til Honda Park i Randers.I MX1-klassen har den røde nummerplade, som bæres af den kører, der fører stillingen i mesterskabet, skiftet ejermand undervejs i serien. Og det kom den til at gøre igen i Randers. Glen Meier ankom til sin hjemmebane på Honda Park med den røde nummerplade, men efter en 2.-plads i første heat udgik han med tekniske problemer i andet heat, og det placerede ham på en 19.-plads på dagen og en efterfølgende 3.-plads i den samlede stilling.

Sejrherren i Randers blev Nichlas Bjerregaard, som tog begge heatsejre, blev dagens og den nye samlede stillings nummer et, og dermed tilbageerobrede han den røde nummerplade, som han også havde før Meier. Dagens nr. to blev tyske Mike Stender, mens Mathias Gryning fra Næstved Motor Klub tog sig af 3.-pladsen på dagen. I den samlede stilling er Gryning den tætteste forfølger til Bjerregaard.

I MX2 udspiller der sig en kamp mellem den forsvarende DM-mester Kenneth Kaalund fra Aalborg Motor Klub og Randers-køreren Nichlas Haagensen. De to har ligget i toppen af hvert heat ved de foregående to afdelinger, og det blev også tilfældet i Randers. De to kamphaner tog en heatsejr og en 4.-plads hver, og de fik dermed lige mange point med fra 3. afdeling. I den samlede stilling betyder det, at Kaalund bevarer en smal føring på 5 point ned til Haagensen.

Dagens mand i Randers blev Magnus Smith fra Næstved Motor Klub, som tog to 2.-pladser i dagens to heat. Det betyder også, at Magnus Smith rykker op og indtager en 3.-plads i den samlede stilling.

Dameklassen domineres af kørere med solid international erfaring, og det kom også til udtryk i Randers. Sara Andersen fra Motorcykel Clubben Svendborg gentog sin præstation fra sidste afdeling, hvor hun også tog begge heatsejre på dagen. Begge 2.-pladser gik til Randers-køreren Line Dam, og begge 3.-pladser blev taget af Malou D. Jakobsen fra Børkop Motor Sport. Dagens resultat er ligeledes et billede på den samlede stilling hos Damerne, hvor Sara indtager 1.-pladsen, Line 2.-pladsen og Malou 3.-pladsen.

4. afdeling af DM Motocross, køres hos Hedelands Motorklub d. 11. juli.