Toprak Razgatlioglu (Yamaha) er Superbike-verdensmester 2021

Kawasaki-fans havde til det sidste håbet på en syvende VM-titel i træk til Jonathan Rea, da 13. og sidste afdeling af Superbike-VM 2021 i weekenden blev kørt på den nyanlagte Mandalika-bane i Singapore. Men efter fejlfri kørsel sæsonen igennem kan Toprak Razgatlioglu ganske velfortjent kalde sig Superbike-verdensmester. 

En 2.-plads efter ærkerivalen Jonathan Rea var nok til at sikre titlen for Yamaha’s tyrkiske stjerne, som kom til finalen med et forspring på 30 point. Grundet kraftig regn lørdag blev løb 1 flyttet til søndag, hvor sprintløbet på 10 omgange samtidig blev aflyst og de tilhørende 12 point for en sejr her således taget ud af opgøret. Og med 50 point i spil i de to løb over fuld distance var VM-kampen afgjort, da Razgatlioglu allerede efter løb 1 stod med et forspring på 25 point og derfor ikke kunne indhentes. VM-titlen er Yamaha’s anden i Superbike-klassen – den første vandt amerikaneren Ben Spies i 2009. 

A

Razgatlioglu startede i pole position, og det var tydeligt, at han ikke bare ville være verdensmester – han ville også erobre titlen med en sejr. Rea var til en start i føring, inden Razgatlioglu glimtvis kom i front, men begge blev på 12. af de 20 omgange overhalet af Ducati’s Scott Redding, der året igennem har blandet sig i kampen om sejrene. Fire omgange senere rykkede Rea dog, og han kunne køre i mål som vinder – men havde tabt kampen om VM-titlen.  

Med VM-afgørelsen på plads blev løb 2 en kamp om sejren, som var totalt blottet for strategi. Endnu en gang betød kraftig regn udsættelse, men de kom dog i gang, og i et løb reduceret til 12 omgange sloges kørerne som hund og kat om placeringerne.

Den unge Ducati-kører Axel Bassani blandede sig i striden, men han blev sendt af banen af et utilsigtet puf fra BMW’s Michael van der Mark, der endte med at nappe 3.-pladsen fra Razgatlioglu. Redding havde kørt sig i stilling til en sidste sejr som Ducati-kører, inden han skifter til de blå/hvide i 2022 – men han blev i de sidste sving overrumplet af Rea, der på æresrunden skiftede 1-tallet på kåben ud med sit oprindelige nummer 65, der vil pryde fabriks-Kawa’en i 2022.

Annonce

Annonce