Tør du springe på Honda’s nye Vultus?

Honda VitusDen ligner noget fra det ydre rum, som kører på et brændstof, der endnu ikke er opfundet. Men NM4 Vultus er noget så jordnært som en ny hybrid mellem scooter og cruiser skabt af et sæt unge krøllede hjerne hos Honda. Under karrosseriet med rumskibsformerne finder vi kendt multiplatform-teknik fra Honda’s NC 750-serie, så du har altså en 2-cylindret 745-kubikker med 55 hk som drivkraft. Transmissionen er Honda’s 6-trins skiftbare automatik med dobbeltkobling.

Cockpittet er hyper hightech med en infoskærm, som skifter farve, alt efter om du har valgt Neutral (hvid), automatic D (blå), sports-automatic S (pink) eller manuelt MT (rød). Alternativt kan man selv vælge mellem 25 forskellige baggrundsfarver. Der er godt med læ bag kåben med de usædvanlige former – ikke mindst fordi man sidder dybt i det svungne sæde med ryglæn, der samtidig fungerer som passagersæde. Sædehøjden er blot 650 mm.

NM4 Vultus går i produktion i Japan til maj, så den kan være i Danmark til august. Den danske importør har dog endnu ikke besluttet, om nyheden skal sælges herhjemme. I den ene retning trækker mindelserne om den aparte udseende DN-01, som blev en katastrofe rent salgsmæssigt – omvendt er der allerede nu stor interesse for 2014-nyheden CTX, som har flere fællestræk med NM4 Vultus. Men kommer den hertil, ender prisen formentlig omkring 150-160.000 kr.

Kunne sådan en 2-hjuler være noget for dig?

Annonce

Annonce