Tre Danmarksmestre klar til Padborg Parks Motard-premiere i weekenden

Padborg Park SupermotardDer er masser af nyheder på programmet, når Padborg Park den 18.-19. april skyder sin 2015-sæson i gang. På den sønderjyske bane er der henover vinteren anlagt et nyt og specielt baneforløb til brug for de danske Supermotard-kørere, ved OK Mobil 1 Padborg Open kommer det første gang i brug, og det bliver med nogle af landets bedste motorcykelkørere, at premieren finder sted.

Hele tre Danmarksmestre er på deltagerlisten. Det er Simon Vilhelmsen, der er motocross-Danmarksmester i 125 B-klassen, og Simon Winther og Rasmus Priergaard Nielsen, der er regerende Danmarksmestre i Supermoto i henholdsvis A- og B-klasserne. Sidstnævnte har været en af ankermændene bag udformingen af Supermotard-banen på Padborg Park.

– Det er den første bane i Danmark, der er skræddersyet til brug for Supermotard-sporten i Danmark, fortæller Rasmus Priergaard, som siden 2011 har deltaget i Supermotard-klassen. Ikke blot herhjemme, men også i Tyskland, hvor han har været med i toppen. Så han ved, hvad han snakker om.

Supermotard er en speciel disciplin, som kombinerer det bedste fra flere af sportens grene:

– Supermotard-fænomenet opstod i slutningen af 1970’erne i USA, Kørerne inden for motocross, road racing og dirttrack ville finde den bedste motorcykelkører. Samtidig ville de dyste på en maskine, som havde et element fra alle klasserne, fortæller Rasmus Priergaard Nielsen.

Og det er netop det, Supermotard gør – og som Supermotard-banen på Padborg Park muliggør. Banen er opbygget med asfaltbanen (som bilkørerne og road racing-kørerne i forvejen anvender) sammen med nogle nye elementer på inderkredsen – såsom hop fra motocross-sporten og sving hvor der kan broadsides som i speedway-sporten.

Supermotard-kørerne kan opleves både den 18. og 19. april på Padborg Park. Lørdag er helliget træning og tidtagning, mens der søndag køres to løb. De øvrige klasser, man vil kunne opleve ved OK Mobil 1 Padborg Open, er bilklasserne Danish Supertourisme Turbo, OK Mobil 1 Legend Car Cup, Dansk Drifting Serie, Syver Race Cup, Youngtimer og Formel Ford.

Se mere her

Annonce

Annonce