Udsigt til mc-kørekort for 17-årige


Er danske 16-årige dummere eller mere ansvarsløse trafikanter end 16-årige i landene omkring os? Formentlig ikke. Alligevel har unge under 18 herhjemme hidtil været forhindret i at føre let motorcykel, mens 16-årige i bl.a. Sverige, Norge og Tyskland i årevis har kunnet tage kørekort til 125’ere med op til 15 hk (A1). 

Men nu er der en åbning på vej. Den 3. november fremsatte en række toneangivende folketingsmedlemmer fra DF nemlig følgende: “Forslag til folketingsbeslutning om kørekort til stor knallert til 16-årige og lille motorcykel til 17-årige”.

I forslaget hedder det: “Folketinget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag, der giver 16-årige mulighed for at erhverve kørekort til stor knallert (kategori AM) og 17-årige mulighed for at erhverve kørekort til lille motorcykel (kategori A1). Lovforslaget skal fremsættes, så det kan nå at blive behandlet af Folketinget og træde i kraft senest den 1. juli 2018”. Hertil kan vi supplere, at forslaget samtidig rummer en ændring, der giver 18-årige mulighed for at erhverve A2-kørekort til motorcykel med op til 48 hk.

På Eicma-udstillingen i Milano viser mc-producenterne i disse dage masser af interessante 125-kubikkere, der tilbyder 16-årige i mange lande – og måske snart 17-årige danskere – det nyeste i sikkerhedsteknologi. Bl.a. Honda’s nye CB 125 R Neo Sports Cafe, der som standardudstyr er forsynet med kurve-ABS – altså et bremsesystem, der gør det muligt at styre og bremse på samme tid. Den koster til orientering 49.995 kr.

Annonce

Annonce