Ungdommens motorcykler vækkes til live i weekendens DM for klassiske motorcykler på Padborg Park

Selv om maskinerne er gamle, bliver det kørt tætDu kan opleve en hel weekend med gamle racermaskiner, når Padborg Park i den kommende weekend afholder sit Oldtimer/Youngtimer-arrangement. Og det er ligegyldigt, om man er til de ældre biler eller de klassiske motorcykler, for begge dele er godt repræsenteret på racerbanen tæt ved den dansk-tyske grænse.

Det er bl.a. de helt små racermotorcyklerDer sønderjyske arrangement tæller årets anden afdeling af de officielle danske mesterskaber for klassiske motorcykler. Og alle de motorcykler, som man kan huske fra sin ungdom, vil være til stede. Uanset om man var ung i 1950’erne eller 80’erne – og uanset, hvad man dengang kørte på. De er her alle sammen, om end det er i nogle mere modificerede udgaver end dem, man oplevede fra gadebilledet.

Der kommer også både Puch og Kreidler til start i klassen for 50 kubik-maskiner. Det er de mærker, som dengang blev kaldt for knallerter, men som er helt anderledes her. De små maskiner er nemlig racerudgaver, som er mere motorcykel end knallert. Og trods deres beskedne motorer dog med imponerende litereffekter – og klejne opbygninger er de ganske hurtige rundt på Padborg Park.

Selvfølgelig vil man også kunne opleve større maskiner ved Oldtimer/Youngtimer. Der vil være utallige eksemplarer til start af de BSA’er, Norton’er og Triumph’er fra 50’erne, som dengang var toneangivende i den klassiske roadracing-sport, der et årti senere blev revolutioneret af den japanske invasion fra Honda, Kawasaki, Suzuki og Yamaha. Alle er de til stede sammen med klassiske italienske motorcykler fra Moto Guzzi og Ducati.

Der vil være løb for de historiske motorcykler både lørdag som søndag, hvilket også er tilfældet for de i alt syv bilklasser, som også er på programmet ved Oldtimer/Youngtimer.

Annonce

Annonce

Screenshot