Var 2017 et dårligt motorcykel-år?

Regnen væltede ned i 2017, og solskinstimerne lod vente på sig. Men ikke kun Meteorologisk Institut kunne måle det dårlige vejr. En undersøgelse blandt motorcykelinteresserede Facebook-brugere i Danmark viser, at de motoriserede 2-hjulere blev luftet mindre i 2017 end sædvanligt.

Der tegner sig et billede af, at de danske motorcyklister kun har kørt få km på cyklen i det forgangne år: 5000 km for en gennemsnitskører. Og næsten hver femte af de adspurgte motorcyklister har kørt mindre end 2000 km. Det viser en undersøgelse blandt motorcykelinteresserede Facebook-brugere i Danmark.

En af dem, der trodsede sommeren 2017, er Niels-Peter Hansen. Lige omkring 3000 kilometer i sædet blev det til sidste år. Udover en god, daglig gennemblæsning på cyklen var der noget mere, der trak Niels-Peter ud på de danske veje.

Niels-Peter har fundet en ny turguide til inspiration, nemlig geocaching. De seneste somre har han kørt Danmark tyndt og deltaget i Bridgestone Danmark’s skattejagt, hvor 30 geocaches er placeret på nogle af de absolut skønneste steder i landet – udvalgt af lokale, der kender de bedste steder i deres område.

– Skattejagten er en sjov måde at komme rundt i landet på. Jeg har fået nogle flotte naturoplevelser og set steder, som jeg ikke anede eksisterede og ikke ville kunne finde, hvis ikke jeg var på jagt efter skatten, siger Niels-Peter, som har været af sted på motorcyklen til så forskellige steder som Bornholm, Hundested og Nordjylland.

37 af motorcyklisterne i undersøgelsen har kørt 20.000 km eller mere – og nogle af dem har kørt op til 60.000 km. Det trækker gennemsnittet voldsomt op, selv om gruppen med op til 60.000 km i dækkene er blevet fraregnet gennemsnittet.

Det samlede billede, der tegner sig i undersøgelsen, er derfor lidt misvisende. Det er nemlig ikke alle, der har fravalgt en våd og kold tur på cyklen til fordel for en varm kop kaffe indendørs.

Undersøgelsen er købt af Bridgestone fra Surveymonkey og Facebook, som har udsendt et spørgeskema til alle motorcykelinteresserede Facebook-brugere i Danmark. Med 1087 besvarelser er indsamlede data repræsentative for de gennemsnitlige danske motorcyklister.

Såvidt Bridgestone’s undersøgelse. Var 2017 en dårlig sæson for dig? Hvor mange kilometer fik du kørt?

Annonce

Annonce