Video: Vi kører Yamaha Niken

Gerry er netop kommet hjem fra de østrigske alper efter en prøvekørsel af Yamaha’s innovative 3-hjulede motorcykel – Niken. En fuld test følger i en kommende udgave af MOTORRAD Danmark, men allerede nu kan vi sige, at den er noget helt specielt. 

Motorcyklen (ja den er en motorcykel, men kan ikke køres på B-kørekort), drives af den samme 3-cylindrede motor, der ligger i MT-09 og Tracer 900, men banebrydende nyt er hele konceptet, stellet og ikke mindst det dobbelte forhjulsophæng.

Køreteknisk sammenligner Yamaha Niken med carving-teknikken, som kendes fra skiløb, så derfor startede Gerry & co. med skiløb på gletscheren ved Kaprun. Derefter fulgte en dag med kørsel på snoede bjergveje – hurtige, langsomme og nogle med virkelig dårlig belægning. Køreoplevelsen er helt anderledes end på en traditionel motorcykel, og man kan køre rigtig hurtigt både ind i og gennem kurverne – endda med en følelse af ekstra sikkerhed.

Yamaha Niken’s to forhjul er ophængt efter Ackermann-princippet, hvilket medfører, at det inderste hjul altid tager en mere snæver linie. Check videoen fra Gerrys prøvekørsel, der tydeligt viser, hvordan systemet fungerer.

Annonce

Annonce