Yamaha åbner for tilmeldinger til R7 Cup i Skandinavien

Efter succesen i Europa introducerer Yamaha Motor det nye R7 Cup-racerkoncept til Skandinavien fra næste år. Løbsserien henvender sig til kørere på alle niveauer, og der køres to løb i Norge og tre i Sverige, herunder en superfinale.

Yamaha R7 Cup debuterede i år i store dele af Europa og henvender sig til både erfarne og nye kørere, der ønsker at tage springet fra trackdays til rigtig racing. Alle konkurrerer på identisk maskineri, hvilket betyder, at resultaterne skabes af kørerens færdigheder. De 30 bedste kørere i de forskellige nationale Yamaha R7 Cups bliver inviteret til R7 Series European SuperFinale i slutningen af sæsonen.

– Med R7 Cup har vi ønsket at skabe et nyt koncept for at gøre det lettere for unge kørere at komme i gang. Der er stor interesse for motorsport og roadracing i hele Skandinavien, og vi ønsker at skabe de rette betingelser for at give flere mulighed for at opleve glæden ved sporten. Uanset køn, alder og baggrund skaber vi et fællesskab blandt kørerne, hvor de får lov til at udvikle sig, og det er her, R7 Cup adskiller sig fra andre professionelle racerserier, siger Peter Chadwick, salgsdirektør MC hos Yamaha Motor Scandinavia.

Cup’en blev introduceret sidste år samtidig med, at Yamaha lancerede den begyndervenlige sportsmodel R7. Modellen er hurtig, adræt og designet i samme aggressive stil som sine større søskende i R-serien. Med GYTR-performancedele, som er designet specielt til R7, er Yamaha’en en oplagt basismodel til racing. Inklusive et GYTR-kit koster R7 Cup-raceren 101.900 kr.

– Løbsserien er designet til at være omkostningsgunstig og let tilgængelig for nye kørere, der ønsker at køre sig op i roadracing-hierarkiet, men også for dem, der blot kører for at få en sjov oplevelse, siger Peter Chadwick.

Annonce

Annonce