Yamaha dyrker de unge cross-talenter

Den 27.-28. marts holdt Yamaha deres traditionsrige bLU cRU-camp på Saxtorp-banen i Landskrona. bLU cRU er en træningslejr, der tiltrækker unge, ambitiøse motocrosskørere i alderen 8-16 år til fra hele Skandinavien. I år blev der sat rekord i antal tilmeldte deltagere. 

Yamaha træningslejren bLU cRU hvor børn og unge fra Sverige, Norge og Danmark deltager blev denne gang afholdt foro fjerde gang i træk. I år med100 tilmeldte, hvilket er en forøgelse på 36 procent i forhold til foregående år. På lejren får deltagerne øvet deres kundskaber i motocross, og de møder ligesindede venner fra hele Skandinavien. 

– På bLU cRU-campen Saxtorp lærer deltagerne teori og får mulighed for at træne med nogle af Skandinaviens førende motocross eksperter. Det er tydeligt at mærke, at bLU cRU-campen er et højt skattet initiativ, da lejren samtidig er grobund for nye venskaber og et interessefællesskab, hvor de fleste kommer igen år efter år. Mange ses derfor også udenfor banerne, selvom de er konkurrenter, når der køres. Det mærkes på sammenholdet i sporten, at alle værdsætter og støtter hinanden – både når det går godt og skidt, siger Morten Brondbjerg, Yamaha Motor Scandinavia.

I år havde flere talenter fra Danmark meldt deres ankomst. For eksempel Fredrik Stampe, Bertram Thorius og Storm Maymann. 

– Danmark har flere skrappe og erfarne ungdomskørere, og som ledere er det rigtig sjovt at se børnenes udvikling fra år til år, og jeg tror at mange af dem kommer til at nå rigtig langt. Samtidig er det vigtigt at pointere, at vi lægger stor vægt på, at motocross skal drives af lysten og være sjovt for børnene, der deltager. Om de vil satse og gå efter en proff-karriere er helt op til dem. Vi er der for at støtte op om dem, der har brug for det, men på lejren vil vi ikke have, at børnene skal føle sig pressede og blive stressede. bLU cRU bygger på hjerte og fællesskab og er et mødested for børn og unge med samme interesse, forklarer Morten. 

bLU cRU er et Yamaha Motor-initiativ, som afholdes i 21 lande over hele Europa og lokker mange talenter til hvert år. bLU cRU-sæsonen afsluttes senere i år med, at et antal unge, der bliver udtaget, mødes til en finale i Frankrig.

Annonce

Annonce