Yamaha satser på grøn aluminium

Yamaha Motor har som den foreløbig første japanske mc-producent indledt brug af grøn aluminium til produktion af deres motorcykler. “Grøn aluminium” er aluminium, der er raffineret med vedvarende energikilder for at udlede mindre CO₂ under processen.

Hos Yamaha udgør aluminiumsdele mellem 12 og 31 procent af motorcyklernes samlede køretøjsvægt, så brug af grøn aluminium kan effektivt reducere de samlede CO₂-emissioner i et produkts livscyklus.

Via udvikling af ​​deres ingeniør- og produktionsteknologi har Yamaha Motor aktivt presset på for at indføre brugen af ​​genanvendt aluminium, som nu siges at udgøre omkring 80 procent af deres aluminiumforbrug. Introduktionen af grøn aluminium skal supplere dette tiltag og vil blive brugt til dele, der stadig ikke kan fremstilles med genbrugsmaterialer.

I Yamaha Motor Group Environmental Plan 2050 sigter de mod at opnå CO₂-neutralitet i alle deres forretningsaktiviteter, inklusive hele forsyningskæden, inden 2050. For at nå dette resultat har Yamaha sat et mål om at overgå til 100 procent bæredygtige materialer inden 2050 – dette handler om at bruge flere plantebaserede harpiksmaterialer, udvikle genanvendeligt polypropylen og bruge “grønne” materialer og andre genbrugsmaterialer til produktion af motorcykler og scootere.

Annonce

Annonce