Thomas Kjer Olsen med i front ved VM

Anden afdeling af VM i motocross blev kørt i weekenden på Mantova, hvor Thomas Kjer Olsen udvidede listen over sine toppræstationer på den italienske bane.

Mantova har tidligere dannet ramme for Thomas Kjer Olsens store bedrifter, bl.a. ved VM for hold i motocross i 2021, hvor han tog sejren i første heat. Forventningerne blev heller ikke mindre ved lørdagens kvalifikationsløb, hvor danskeren uden problemer kørte sig til en 4.-plads. 

Første heat om søndagen bød på en god start for Thomas Kjer Olsen, som fulgte op med vigtige overhalinger i løbet af de første par omgange. Med et køligt overblik og den rette aggressivitet lykkedes det danskeren at komme igennem det tætpakkede felt uden for top-10 og placere sig som nummer seks. 

I andet heat kom danskeren også godt fra start, og så blev jagten sat ind for et bedre resultat. Gennem heatet kæmpede Thomas Kjer Olsen om 3.-pladsen mod hollandske Brian Bogers, men desværre trak hollænderen det længste strå og kørte over målstregen med danskeren lige i hælene på en 4.-plads. Indsatsen sikrede dog Thomas Kjer Olsen en samlet 6.-plads på dagen og 6.-pladsen i den samlede VM-stilling med pointlighed med den samlede 5.-plads. 

– Det var en god weekend for mig og mit team – og faktisk bedre end jeg havde regnet med. Jeg havde det godt gennem weekenden, lavede kun få fejl og havde aldrig følelsen af, at jeg overanstrengte mig. Jeg er meget glad for, at jeg kørte min hidtil bedste kvalifikation om lørdagen med en 4.-plads og mit bedste løb om søndagen med en 6.-plads og en 4.-plads, fortæller Thomas Kjer Olsen. 

Næste afdeling af MXGP køres 20. marts i Argentina.

Annonce

Annonce