Arai fejrer 40 år på Isle of Man

I går startede træningen til det 104. Isle of Man TT, som samtidig er det 40. TT på den britiske ø, hjelmproducenten Arai er involveret i. Tilbage i 1984 brugte Joey Dunlop og Brian Reid som de første kørere Arai-hjelme i landevejsløbet, som er verdens ældste og mest berømte.

Arai’s engagement i sikkerhedsudstyret til deltagerne i Isle of Man TT gennem fire årtier har sikret en løbende udvikling af hjelmene fra den japanske producent. Løbet har vist sig at være et uvurderligt R&D-grundlag for Arai, som har gjort det muligt at akkumulere vitale data, der har hjulpet med at skabe utallige små forbedringer til det karakteristiske runde, glatte og solide skaldesign, som Arai er kendt for. 

Arai-hjelme er blevet båret af nogle af IoM TT’s mest ikoniske kørere, herunder BSB-mester Josh Brookes, Philip McCallen, Ian Hutchinson, Joey Dunlop, hans bror Robert og aktuelt nevøen Michael, som nu jagter sin 26. TT-sejr – med hvilken han vil matche sin onkels mangeårige rekord. 

Den første løbsdag, lørdag den 1. juni, rundes af med en paradeomgang på den 60,7 km lange bane med tidligere og nuværende TT-kørere, der startes af Arai Europe’s CEO, Akihito Arai, som en fejring det 40-årige partnerskab mellem Arai og Isle of Man TT. 

Gennem 15 år har Arai begejstret fans af løbet på Isle of Man med en årlig specialudgave, og i foråret  lancerede de 2024-udgaven – RX-7V EVO Limited Edition Isle of Man TT, der hylder det legendariske løbs arv med de traditionelle symboler i nye farver og produceres i begrænset antal. 

Den 31. maj præsenterer Arai deres TT-jubilæumsvideo ‘Behind the Visor’.Med arkivoptagelser og interviews med nogle af Arai’s mest berømte TT-ambassadører giver den et unikt indblik i Arai-historien og samarbejdet med TT-kørerne. Videoen kan ses på Arai’s officielle youtube-kanal.

Isle of Man TT 2024 begyndte i går med fri træning og kvalifikation, og den endelige tidtagning køres fredag ​​den 31. maj.Race Week begynder lørdag den 1. juni og løber indtil lørdag den 8. med hviledage mandag den 3. og torsdag den 6. juni. 

Se mere om Isle of Man TT 2024 her.

Annonce

Annonce

Screenshot