DM Motocross skudt i gang i Randers

Foto: BJ Photo.

Søndag bød på sæsonpremiere for landets bedste motocrosskørere, da Randers Motor Sport lagde bane til årets første afdeling af DM Motocross og DM Sidevogn.

Randers Motor Sports Honda Park bød på førsteklasses rammer for søndagens program, både for de deltagende kørere, men også for de mange tilskuere, der var dukket op for at opleve godt ræs på tætteste hold på den publikumsvenlige bane.

Der var lagt op til masser af action i Randers. Nye tiltag i årets DM-serie har åbnet op for deltagelse af flere kørere, der er indført et afsluttende superheat for de hurtigste i hver klasse, og så er der pengepræmier på højkant.

I A MX1-klassen lagde den forsvarende Danmarksmester Nichlas Bjerregaard fra Han Herred Motorklub stærkt fra start, da han i sikker stil passerede målstregen som den første i dagens første heat. I andet heat var det dog Næstved Motor Klubs Benjamin Strate, der var den hurtigste, og da han tilmed vandt dagens afsluttende superheat, endte han som dagens sejrherre og fører af mesterskabsstillingen i MX1-klassen her efter første afdeling. Dagens 2.-plads gik til Svebølle Moto Cross Klubs Mathias Jørgensen, der tog en 3.-plads og en 2.-plads i de to første heat og til sidst en 3.-plads i superheatet. Den tredje plads på podiet blev indtaget af svenske André Högberg.

I MX2-klassen viste Næstved Motor Klubs Magnus Smith imponerende form, da han med en heatsejr i første heat, en 2.-plads i andet heat og en 2.-plads i superheatet kørte sig øverst på podiet og øverst i den aktuelle mesterskabsstilling. Magnus Smith modtog desuden Westcoast MX Fighterprisen, blandt andet for at have kørt sig hele vejen op fra sidstepladsen til 2.-pladsen efter at være styrtet tidligt i andet heat. Kolding Motocross Klubs Rasmus Pedersen var også rigtig godt kørende og snuppede ligeledes en 2.-plads og en heatsejr i de to første heat samt en 5.-plads i superheatet og blev dermed nummer to på dagen. 3.-pladsen gik til Thomas Rasmussen, ligeledes fra Kolding Motocross Klub, med to 3.-pladser i de to første heat og en 14.-plads i superheatet.

De trehjulede sidevogne kørte deres 2. DM-afdeling i Randers. Det svenske makkerpar Peter Blomgren og Christian Månsson vandt begge heat og bevarede dermed deres føring i mesterskabet. Tommy Mathiesen og Jan Petersen fra Svebølle Moto Cross Klub blev dagens nummer to, og 3.-pladsen gik til Henrik Olsen og Mikkel Beyer fra Hedelands Motorklub.

Alle resultater fra Randers kan ses på Danmarks Motor Unions hjemmeside her.

Annonce

Annonce