Dramatik og øget spænding ved DM Motocross i Roskilde

Årets fjerde og næstsidste afdeling i PSE-Parts DM Motocross-serien blev søndag kørt på Hedelandsbanen ved Roskilde, og kørerne sørgede både for dramatik og underholdning for de mange publikummer på dagen, ligesom de sørgede for øget spænding i kampen om mesterskabet.

I spidsen af mesterskabet i MX1-klassen er det Stefan Kjer Olsen og Nikolaj Larsen, der kæmper en intern kamp, men på Hedelandsbanen var der ingen tvivl om, at Nikolaj Larsen var dagens hurtigste mand. Han vandt begge heat foran Stefan og åd en god bid af det forspring, som Stefan ellers have fået. Dermed er det kun 7 point i Stefans favør, der skiller dem før finalen. Med andre ord kan begge kørere selv afgøre mesterskabet, så det er kun heatsejre, der tæller til finalen på Mors den 10. september.

Dagens mest dramatiske dueller blev kæmpet om placeringerne lige efter de to nævnte, og her blandede en større flok af kørere sig. Men dagens 3.-plads blev bogstavligt talt afgjort på millimeter, da Benjamin Strate og Rasmus Johansen sluttede dagen á point. 3.-pladsen gik dog til Strate, fordi han sluttede bedst i andet heat, og det gjorde han kun med en vild satsning henover målstregen, hvor blot en dæksbredde gjorde forskellen.

Nichlas Bjerregaard er forsvarende mester i MX2-klassen, men han har været skadet i længere tid, og først til DM-afdelingen på Hedelandsbanen var han tilbage i feltet igen. Det var han til gengæld på den bedst tænkelige måde, for Bjerregaard endte med at vinde samlet på dagen. Det gik imidlertid ikke stille af sig, for Mathias Jørgensen var faktisk banens hurtigste MX2-kører, og efter en start til mål-sejr i første heat, lagde han sig også i front i andet heat. En lille fejl resulterede imidlertid i at Mathias Jørgensen styrtede, og mens han forsøgte at starte motorcyklen igen, så kørte Bjerregaard samt den øvrige top forbi ham. Efterfølgende måtte Mathias Jørgensen udgå med et forslået knæ.

Efter Nichlas Bjerregaard sluttede Jakob Kjær Nielsen som samlet nr. 2 på dagen, og svenske Felix Nilsson leverede ligeledes en god figur i det åbne danske mesterskab med en samlet 3.-plads på dagen. Det betød også, at Mathias Gryning, som fører dette års mesterskab, slet ikke kom på podiet på dagen, og han satte derfor nogle point til i mesterskabet. Hvor meget det kommer til at betyde for mesterskabet er dog tvivlsomt, da han stadigvæk har et forspring på 79 point, så han har plads til at køre sikkert til finalen.

Junior-kørerne i U18 125cc support-klassen leverede virkelig varen for dagens publikummer. Jesper Kristensen vandt samlet på dagen, og med den præstation lukkede han hullet op til Søren Rasmussen, så Søren nu kun fører mesterskabet med 3 point før finalen – foran netop Jesper Kristensen. Søren Rasmussen havde heller ikke de bedste odds, da han kørte rundt med et mindre knoglebrud på armen, og han sluttede også dagen som nummer fire – lige uden for podiet. Dagens to andre podieplaceringer gik i stedet til Magnus Smith og Oliver Olsen, hvor specielt Magnus Smith imponerede, da det var hans første optræden i klassen. Magnus har indtil nu kørt i mini-klassen, men han viste altså, at talentet også kunne bære i U18-klassen, og som den yngste i klassen lykkedes det ham tilmed at vinde et af dagens to heat.

Dagens SOS Racingparts Fighterpris gik til Søren Rasmussen, som på trods af hans brud på armen formåede at gennemføre de to heat.

Annonce

Annonce