Her kommer Honda’s splinternye NT 1100

Honda har manglet en kompetent sportstourer i programmet, siden ST-modellerne, VFR’erne og CBF’erne blev faset ud. Men nu kommer verdens største mc-producent de kilometerhungrende købere i møde med denne helt nye NT 1100, som modelhistorisk trækker tråde til bl.a. de populære Deauville-modeller.

Teknisk læner den nye New Touring-model sig op ad allroaderen Africa Twin, hvilket vil sige, at poweren kommer fra en 2-cylindret rækkemotor med 270-graders krumtap, der i både karakter og sound opleves som en 90-graders V2. 1084-kubikkerens 102 hk formidles via en komplet pakke af elektroniske hjælpemidler, som bl.a. omfatter tre forprogrammerede riding modes (Urban, Rain og Tour) og to personligt indstillede samt traction- og wheelie control i tre trin. 

Cruise control er der også på modellen, som desuden forkæler køreren med varme i styrgummiet, 5” TFT-instrumentering med Apple CarPlay og fornuftig læ bag en skarpt designet kåbe med 5-trins højdejusterbart glas og deflectors både oppe og nede. USB- og ACC-stik samt midterstøtteben hører også til standardudstyret. Det vindvenlige design går igen på de integrerede sidetasker med matchende lakering.

Sædehøjden er overkommelige 820 mm trods affjedringens rigelige vandring på 150 mm for og bag, der inviterer til kørsel på alle mulige veje. NT 1100 kommer i farverne Matte Iridium Grey Metallic, Pearl Glare White og Graphite Black – og naturligvis med Honda’s skiftbare automatgear med dobbeltkobling som alternativ til den manuelle gearkasse. 

Prisen bliver 179.999 kr. for standardmodellen og 199.995 kr. for DCT-udgaven. Nyheden bliver præsenteret på MotorShow 2022 i Herning i februar, og straks efter forventes den at være hos de danske Honda-forhandlere.

Annonce

Annonce