Ihærdig Haarup henter 6.-plads

Weekendens VM-afdeling i motocross blev kørt i Italien, hvor regnen skabte udfordringer for Mikkel Haarup. Danskeren fastholder dog en delt 4.-plads i den samlede stilling i MX2-klassen.

Et regnskyl gav store udfordringer for de fleste i første heat på den italienske bane. I tredje sving opstod der en del trængsel, hvor Mikkel Haarup undgik det værste for at lægge sig på en 8.-plads. Men bare to sving senere gav den tunge bane danskeren udfordringer, så han faldt tilbage på en 12.-plads. Mikkel formåede dog at kæmpe sig tilbage og jagtede feltets nummer seks, men måtte tage til takke med en 7.-plads.

I andet heat blev Mikkel fanget i det tætpakkede felt ved indgangen af første sving, men udnyttede hurtigt sine chancer i de efterfølgende sving og bragte sig fra sidstepladsen op som nummer 10. De fleste kæmpede stadig med overhalinger på banen, og her viste danskeren sin overlegne form ved at kæmpe sig op gennem feltet for at ende på en 5.-plads.

Dette var nok til at sikre Mikkel Haarup en 6.-plads på dagen og en fortsat delt 4.-plads i den samlede VM-stilling.

– Jeg har blandede følelser med i dag, men jeg er glad for min indsats og for at komme herfra med to anstændige heat og en samlet 6.-plads. Jeg vidste fra morgenen, at det ville blive en svær dag for mig på banen. Jeg havde ikke fantastiske starter, så jeg blev nødt til at arbejde mig op gennem feltet i begge heat. Jeg havde en bedre fornemmelse og rytme i andet heat, men jeg brugte meget energi i første heat, hvor jeg lavede mange fejl og gik for hårdt til den, fortæller Mikkel Haarup.

Næste afdeling køres den 15. maj i Sardinien og kan ses live på Discovery+ gratis.

Annonce

Annonce