Maverick Vinales kører Aprilia i 2022

Aprilia annoncerer i dag, at Maverick Vinales næste år bliver kollega til Aleix Espargaro i den italienske producents officielle fabriksteam.

Nyheden kommer, efter at Yamaha torsdag suspenderede Vinales fra deres fabriksteam, da data fra forrige uges østrigske MotoGP havde vist, at spanieren mishandlede sin YZF-M1 med umotiveret og ubegrundet bundgas med koblingen trukket – angiveligt med henblik på at ødelægge mekanikken. 

Lørdag kom en ubetinget undskyldning fra Vinales, som dybt beklagede handlingen. Yamaha har accepteret undskyldningen, men endnu ikke meldt ud, om Vinales får lov til at køre 2021-sæsonen færdig hos de blå.

Tidligere på sommeren havde Vinales meddelt Yamaha, at han ønskede at blive løst fra sin kontrakt, som ellers løb til og med 2022-sæsonen. En opsigelse, som den 26-årige spanier angiveligt fortrød efterfølgende.

Endnu et tegn på, at bruddet mellem Vinales og Yamaha er endeligt, er sidste uges meddelelse om, at Yamaha stopper samarbejdet med Vinales Racing Team, der har debuteret i Supersport 300-klassen i år. Teamet, som ledes af Mavericks far, skal dermed ud at finde en ny partner efter blot fire VM-afdelinger.

Ifølge Massimo Rivola, som er CEO for Aprilia Racing, vil Maverick Vinales’ ankomst til teamet ikke betyde et farvel til Lorenzo Savadori, der i øjeblikket er teamkollega til Aleix Espargaro. Om teamet har planer om at stille op med tre kørere, eller om Savadori skal have en rolle som testkører med enkelte wild card-starter, siger Aprilia endnu ikke noget om.

Annonce

Annonce