MotoGP: Bagnaia vinder VM for andet år i træk

Francesco “Pecco” Bagnaia kom søndag i fornemt selskab med Valentino Rossi og Marc Marquez, da han blev MotoGP-historiens blot tredje regerende verdensmester, som har formået at genvinde titlen. Og titel nummer to i træk blev endda kronet med en sejr.

Efter ærkerivalen Jorge Martins sejr i lørdagens sprint-race, hvor Pecco Bagnaia blot blev nummer fem, var der sat vand over til et dramatisk finaleløb over 27 omgange. En 5.-plads ville være tilstrækkeligt for Bagnaia til at genvinde titlen, selvom Pramac-Ducati-køreren vandt løbet. Men Martin havde farten og en ukuelig selvtillid ovenpå lørdagens triumf, som havde reduceret Peccos pointforspring fra 21 point til 14 inde det afgørende løb.

Aprilia’s Maverick Vinales havde ignoreret teknikflaget under warm up’en og blev derfor sendt tre pladser tilbage på startgrid’en, hvilket betød at Bagnaia startede fra pole position. Og Ducati’en med #1 var først gennem første sving fulgt af KTM-kørerne Brad Binder og Jack Miller med Martin, der startede som nummer seks, lige efter.

Allerede i sving 2 bremsede Martin sig forbi de to orange racere, og herfra lagde han pres på Bagnaia. Da de tog hul på tredje omgang var Pramac-Ducati’en blot 0,074 sekund efter Bagnaia, og Martin linede op til en overhaling. Men i indbremsningen til sving 1 blev spanieren snydt af suget fra Peccos cykel – han undgik lige akkurat at klippe rivalens baghjul, men måtte køre af banen og kom tilbage på asfalten på 9.-pladsen.

Herfra forsøgte Martin utålmodigt og hovedrystende at mase sig vej gennem feltet. Uforstående over for kampviljen hos bl.a. Vinales, som ikke gav sig uden videre. Det samme skete, da han nåede til Marc Marquez, som kørte sit sidste løb i Repsol-Honda-farverne og bestemt ikke havde tænkt sig at forære en 5.-plads væk. Martin forsøgte at gå indenom i sving 4, men Marquez lukkede døren, og den hvid/lilla Ducati ramte Honda’ens baghjul. Begge styrtede og var dermed ude af løbet allerede på 6. omgang.

Dermed var Bagnaia verdensmester. Han accepterede, at de to KTM’er var hurtigere og lukkede først Binder og siden Miller forbi. Efter otte omgange i front udbremsede Brad Binder dog sig selv og røg ned på 6.-pladsen, mens teamkollega Miller overtog føringen. Den holdt også kun en håndfuld omgange, for pludselig lå #43 i gruset i indgangen til sving 11.

Mod løbets sidste omgange så det ud til, at Bagnaia skulle til at forsvare sig mod Johann Zarco, der kørte sit sidste race for Pramac-Ducati, men ud af det blå kom Fabio Di Giannantonio på Gresini-Ducati’en, som han vandt på i Qatar for blot en uge siden. “DiGia” forsøgte at gå indenom i den hurtige kurve 13, der er næstsidste sving, men Bagnaia kørte defensivt og krydsede stregen som vinder blot 0,176 sekund foran #49. Efter løbet fik Di Giannantonio dog en tidsstraf på 3 sekunder, fordi han for anden gang havde haft for lavt tryk i fordækket. Zarco blev dermed nummer to foran Binder, og Di Giannantonio blev noteret for 4.-pladsen.

Et vildt løb og en dramatisk afslutning på en sæson, hvor syv forskellige kørere vandt løbene om søndagen, og ingen formåede at gøre det to løb i træk.

I morgen tirsdag tages der forskud på 2024-sæsonen med første test af næste års racere. Her glæder vi os til at se Marc Marquez på Ducati og Luca Marini på Honda, men også til at opleve Moto2-verdensmester Pedro Acosta i MotoGP-klassen på en GasGas.

Annonce

Annonce

Screenshot