MotoGP på Assen: Bagnaia triumferer – Binder millimeter fra podiet

Weekendens MotoGP på Assen blev til endnu et Ducati-party med Marco Bezzecchi på pole position og som vinder af lørdagens sprintrace foran Pecco Bagnaia og de to i mål i omvendt rækkefølge i søndagens GP. Sidste plads på podiet tilhørte i begge løb egentlig KTM’s Brad Binder. Men sådan skulle det ikke gå.

I lørdagens sprint var Binder fremme på 2.-pladsen allerede i sving 3, og han kørte efter de 13 omgange over stregen på 3.-pladsen, men sydafrikaneren havde allerede på anden omgang fået en track limit warning, og da han igen havde bagdækket millimeter inde i det grønne på sidste omgang, fik han en straf på 3 sekunder, som sendte ham ned på 5.-pladsen. 

I GP’en tog #33 starten fra sin gridposition midt i anden række, og efter at Bagnaia var kommet forbi, blev Binder bag den røde Ducati, indtil Bezzecchi accelererede sig frem på 2.-pladsen med 10 omgange tilbage. Aleix Espargaro på Aprilia og Jorge Martin på Pramac Ducati masede på bagfra, men Binder krydsede igen stregen som nummer 3. Men endnu havde havde KTM’en været været kortvarigt i det grønne lige før De Bult, og denne gang kostede forseelsen én placering. 3.-pladsen gik i stedet til Espargaro, i sprintracet var det Yamaha’s Fabio Quartararo, som blev flyttet frem til en podieplacering.

Marc Marquez havde en katastrofal weekend på Assen. Han styrtede i sving 3 i anden fri fræning fredag i forsøget på at hænge på Aprilia’s Maverick Vinales, men røg af Honda’en samme sted, da han i Q1 lå på udkig efter slipstrøm lå efter Enea Bastianini. Ducati-køreren havde en forhjulsudskridning i sving 1 og trak væk fra linien i de følgende kurver. Det samme gjorde Marquez, som dog ikke så, at Bastianini satte farten yderligere ned og derfor påkørte Ducati’en bagfra. Styrtet gjorde ikke noget godt for Honda-kørerens krop, som i forvejen var noget medtaget efter fem styrt over sidste weekends GP i Tyskland. Marquez kørte et afdæmpet sprintrace og kom i mål som nummer 17, men opgav på grund af smerter at stllle op til søndagens MotoGP.

Den 6-dobbelte MotoGP-verdensmester, som ikke har vundet et løb siden Misano 2021, kan nu restituere indtil begyndelsen af august, hvor næste løb køres på Silverstone.

Annonce

Annonce