Superbike-VM: Rea åbner 2016-sæsonen med en dobbeltsejr

SBK Phi 1 2016Jonathan Rea startede 2016-sæsonen med et brag, da han i weekenden vandt begge løbene på Phillip Island, Australien. Åbningsløbet i Superbike-VM var samtidig premiere på det nye format, hvor løb 1 køres om lørdagen og løb 2 om søndagen. Men hverken det nye tidsskema eller den splinternye og endnu ikke færdigudviklede Kawasaki ZX-10R så ud til at hæmme den regerende verdensmester. Reas teamkollega havde domineret ved testkørslerne inden sæsonstart og sat en rekordhurtig Superpole-tid, men selv om Sykes var fremme og føre i begge løb, var Rea bedste mand over den fulde løbsdistance på 22 omgange.

SBK phi 2016 2Mens en presset Sykes i begge løb på kort tid forvandlede en føring til 5.- og 6.-pladser, så var der mere stabilt tryk på Rea fra Ducati-duoen Chaz Davies og Davide Giugliano og Honda-køreren Michael van der Mark. Men selv om Davies fik bremset sig forbi, da kørerne dykkede ned til den skarpe højre efter Lukey Heights, var Rea tilbage i føring i næste sving og kunne køre først over stregen.

I løb 2 var det igen Rea, Davies og van der Mark, der dystede om de tre første pladser, men denne gang var Ducati-køreren mere aggressiv. Han førte, da de kørte ned ad Gardner Straight for næstsidste gang, men for enden af langsiden gik Rea forbi, og da Davies forsøgte at tage føringen tilbage efter Lukey Hights, forsvandt forhjulet under Ducatien. Efter vinderen Rea og van der Mark på 2.-pladsen forhindrede Davide Giugliano lige akkurat van der Marks nye kollega Nicky Hayden i at komme på skamlen i dennes første SBK-weekend.

Annonce

Annonce