Thomas Kjer Olsen på VM-podiet

Thomas Kjer Olsen i midten med kasket bag hans FC 250 Rockstar Energy Factory Racing-Husqvarna.

Syvende afdeling af MX2-VM blev kørt i går i Italien. Der var både op og nedture for de danske kørere med et styrt fra Mikkel Haarup og en podieplads på dagen til Thomas Kjer Olsen, der nu ligger på en 8.-plads i den samlede VM-stilling med få point op til nærmeste konkurrenter.

Mikkel Haarup lagde ellers godt ud ved at kvalificere sig som nr. 3 til bommen, men et styrt grundet et sammenstød med en anden kører kort tid inde i første heat satte desværre en stopper for resten af løbsdeltagelsen. Mikkel skulle være klar til at køre igen ved næste afdeling på søndag. Han ligger nu på en 11.-plads i den samlede VM-stilling.

Thomas Kjer Olsen kørte omvendt mere moderat under kvalifikationen, men danskeren kom stærkt igen i løbets to heat. Danskeren kæmpede bravt i første heat og var med i det forreste felt, hvor han til slut fik kørt sig til en 4.-plads i heatet. I andet heat fortsatte Thomas Kjer Olsen samme tempo i jagten på en god placering og flere point. Her leverede han en toppræstation med en 3.-plads i heatet og dermed point nok til at bestige podiet som afdelingens samlede 3.-plads.

– Jeg har uden tvivl haft mine udfordringer med skader i løbet af året. Men nu er jeg ved at være i stand til at køre uden smerter, og det føles rigtig godt bare at kunne fokusere på at køre igen. Det tager lidt tid at nå samme intensitet i løbene, men jeg er superglad for at stå på podiet nu, da jeg synes, at jeg har kunnet mærke forbedringer uden at føle mig helt sikker på det. Så dagens resultat er helt fantastisk. Alle har sagt, at dagens andet heat var supersvært, og jeg prøvede at køre klogt og ikke gøre noget overilet, og det virkede rigtig godt. Der var flere, der styrtede, så jeg er glad for at stå på podiet, jeg glad på vegne af mit team og stolt af min præstation, sagde Thomas Kjer Olsen efter løbet til MXGP.

Næste afdeling køres igen på den italienske bane, Faenza, søndag den 13. september.

Annonce

Annonce