Troy Bayliss gør comeback i Superbike-VM

Bayliss2Et voldsomt styrt sendte mandag Ducati’s Davide Giugliano på 90 dages ufrivillig pause fra Superbike-VM på grund af frakturer på de to første lændehvirvler. I første omgang meldte Ducati ud, at Giugliano ikke ville blive afløst af en anden kører, men nu meddeler teamet, at den tidligere tredobbelte verdensmester Troy Bayliss overtager italienerens Panigale R ved weekendens sæson-åbner på Phillip Island i Australien.

45-årige Bayliss har ikke deltaget i Superbike-VM, siden han vandt titlen i 2008. De to tidligere mesterskaber blev erobret i 2001 og 2006. Australieren har vundet 52 WSBK-løb heraf seks på Phillip Island.

Troy Bayliss er på en svær opgave, men han har før gjort det umulige: I 2006 stillede han op som gæstekører i MotoGP ved finalen i Valencia. Han kvalificerede sig som nummer 2 efter Valentino Rossi – og tog starten og bankede hele banden inklusive Rossi, Pedrosa, Capirossi og den efter løbet nykronede verdensmester Nicky Hayden.

Kan han gentage succesen?

Weekendens løb kan ses live på Eurosport, hvor løb 1 transmitteres kl. 2.00 natten til søndag. Lørdag kl. 12.30 vises et sammendrag fra Superpole på Eurosport 2.

Annonce

Annonce