Underskøn nostalgi: Yamaha XSR 900 GP

Yamaha sparker nu liv i gamle racerentusiasters minder om 80’erne og 90’erne med nyheden XSR 900 GP. Den nye model i retroserien Faster Sons fører sig frem med en forførende nostalgisk finish, der leder tankerne hen på GP-legenderne Eddie Lawson, Luca Cadalora og Wayne Rainey. 

Med en helt ny Deltabox-ramme i aluminium, alusvinggaffel og den velkendte 3-cylindrede 120-graders motor lægges der op til en frisk køreoplevelse. Kørestillingen er gjort mere foroverbøjet med lidt lavere clip on’ere, og fodhvilerne kan justeres i to forskellige positioner. 

Under retrokåbens afrundede glas finder vi et helt nyt 5”-farvedisplay med mulighed for tilslutning til mobiltelefon og tilhørende sving til sving-navigationssoftware fra Garmin. 

Læg hertil et helt nyt sæt kontakter og motorelektronik med tre faste køreprogrammer (Street, Sport og Rain) og to individuelt programmerbare – samt traction- og wheelie control styret af en 6-akset IMU. Disse funktioner kan tilpasses via Yamaha Ride Control i Yamaha’s MyRide-app. 

Affjedringen matcher med fuldt justerbare Kayaba-komponenter for og bag – bagdæmperen endda med fjernbetjent fjederforspænding. Og på de nydesignede alufælge sidder Bridgestone’s helt nye S23-dæk, som faktisk også har verdenspremiere i disse dage. Bremserne har Yamaha’s kendte radialmonterede monoblokcalipere, men toppes op med en Brembo radialmaster og forstærkede bremseslanger.

XSR 900 GP kommer i to farver: Legend Red og Power Gray. Yamaha-nyheden kan ses på Motorshow i Herning i februar 2024, og den ventes at lande i butikkerne omkring marts. Vi kender endnu ikke prisen. 

Tekniske højdepunkter Yamaha XSR 900 GP:

· Retrodesign, der vækker minder om 1980’ernes og 1990’ernes Grand Prix-racere

· Ny 5” TFT-farveskærm med connectivity

· Fuldt justerbar KYB-affjedring for og bag

· Nydesignet clip on og ditto styrkontakter

· Deltabox-stel med optimeret stivhed

· Komfortabelt sæde, nye sidedæksler og aftagelig passagersædeskal

· Justerbare fodhvilere

· Yamaha Ride Control YRC og 6-akset IMU

· Cruise control, tredje generations quickshift og slipperkobling

· EU5+-kompatibel, 890 kubik CP3-motor med stort drejningsmoment

· Yamaha Spinforged-fælge med Bridgestone Battlax Hypersport S23

Annonce

Annonce