XDiavel ifølge Krügger

 I weekenden blev der på Spa-Francorchamps i Belgien kørt Bikers Classic, hvor klassiske GP-racere hives frem af gemmerne og køres af fortidens stjerner såsom Agostini, Cecotto og Spencer. Også danske racer-entusiaster med hang til klassikere har her mulighed for at lufte deres modeller på den legendariske bane og mingle med de kendte kørere.

Publikum fra hele Europa strømmer til denne event, og rigtig mange af dem er caféracer-fans, som nyder, at der altid er spændende mekanik at kigge på. Og det er ikke altsammen fortidigt. I år lagde Bikers Classic scene til afsløringen af customprojektet Thiverval – en på samme tid klassisk og futuristisk power­cruiser, der er bygget på basis af en Ducati XDiavel. Den er skabt af den belgiske cus­tom-smed Fred Krügger, som har opkaldt kreationen efter en mindre racerbane i udkanten af Paris.

Krügger har valgt at eksponere den store V2-motor helt og fuldt, og tandrems­dækslernes fremhævede profil, der står i kontrast til det matsorte, har tydeligvis inspireret Krügger i designet af tank- og sædesektionen, hvor han leger med spillet mellem poleret alu og mat og blank lak. Meget Ducati-agtigt er to lydpotter integreret under pukkelsædet, der også rummer baglygten – hvilket holdt Krügger beskæftiget et par dage. Til gengæld spiller italienernes karakteristiske rørgitterramme en mere afdæmpet rolle – angiveligt for at forenkle linierne i designet. XDiavel’s forlygte er bevaret original for genkendelsens skyld.

Annonce

Annonce