76-årige Aase kører Danmark rundt på motorcykel for at samle penge ind til landsby i Burkina Faso

Mens mange danskere holder sommerferie, har Aase Bonde på 76 år valgt at bruge sommeren på at samle penge ind til en landsbyen Tourouba i Burkina Faso. Her er hendes drøm bl.a. at etablere rent drikkevand og vandforsyning til en køkkenhave. Når det lykkes, kan landsbyens indbyggere på ca. 3000 indbyggere klare sig selv fremover. 

– Selvom der fortsat er corona-krise for mange, så er det stadig vigtigt at hjælpe andre steder i verden, og det har altid været mit mål at hjælpe i Afrika, hvilket jo aldrig er for sent, siger Aase med glimt i øjet og slet skjult hentydning til hendes alder.

Derfor kører hun i uge 29 og 30 Danmark rundt på en Indian motorcykel, som Jensens Motorcykler i Horsens, der er dansk importør af de amerikanske motorcykler, har stillet til rådighed, og lige nu er hun i gang med at planlægge ruten.

Det er ikke første gang, at Aase realiserer den drøm om at hjælpe Afrika, som hun har haft siden studietiden på Den Sønderjyske Sygeplejeskole Sønderborg. Hun står allerede bag opførelsen af en primærskole med seks klassetrin, som i dag har 550 elever og ni lærere tilknyttet. 

Desuden har Aase stiftet et fodboldhold, hvor spillerne to gange om måneden samler plastic op i nærområderne, samt en væveforening for unge og udsatte piger i Tourouba og omegn, hvor der samtidig undervises i ernæring og madlavning, så de kan klare sig selv fremover. Via indsamlet, overskydende hospitalsudstyr fra Danmark er der bl.a. etableret en røntgenafdeling, flere fødestuer og flere tandklinikker. Det har bl.a. bevirket, at seks hospitaler er blevet opkvalificeret på grund af bedre undersøgelses- og behandlingsmuligheder.

I det hele taget er den bæredygtige tilgang til projekterne vigtig for Aase, så det kan leve videre, når hun engang slipper styret. Derfor er projekterne også funderet i en velgørende forening ved navn DBL-KOONSO (Danish-Burkinabe-Link).Man kan støtte Aase, foreningen og projektet, både som privat og virksomhed, enten via MobilePay eller ved bankoverførsel, og følge udviklingen af deres arbejde løbende.

Annonce

Annonce