Dansk podieplads ved VM-start

Mikkel Haarup blev samlet nummer tre på sin nye Triumph ved sæsonstarten i Argentina.

VM i motocross blev skudt i gang i Argentina søndag, hvor danske Mikkel Haarup leverede en overbevisende start på sæsonen med en samlet 3.-plads i MX2-klassen.

Danskeren med startnummer 11 på den splinternye Triumph-crosser var helt i front i andet heat. Foto: MXGP.com.

Mikkel Haarup havde trods god fart også haft problemer ved kvalifikationsløbet lørdag, hvor et styrt satte ham tilbage og gav ham en startposition fra plads 19 i første heat ved VM-løbet om søndagen.

Danskeren havde dog farten og rutinen med sig og kunne veksle den dårlige startposition til en 5.-plads i heatet.

I andet heat lagde Mikkel Haarup sig i front allerede ved startskuddet. Her kunne danskeren med startnummer 11 holde føringen gennem de første fire omgange, inden han måtte overlade 1.-pladsen til tyske Simon Längenfelder, der kæmpede aggressivt og næsten sendte Mikkel i jorden.

Mikkel Haarup tog derfor 2.-pladsen i andet heat, hvilket gav den nybagte Triumph-kører en samlet 3.-plads på dagen og en placering som nummer fire i den samlede VM-stilling i MX2.

– Jeg kører på en ny maskine, så en podieplads er jo helt perfekt. Jeg synes ikke, man kan bede om meget mere særligt med lørdagens kvalifikationsløb taget i betragtning. Det gjorde det en smule sværere i dag, men vi vidste også, at farten var der til at komme i top-3. Så jeg er glad for, at jeg kunne vise farten, og at teamet kunne vise maskinen frem her ved første afdeling, fortalte Mikkel Haarup efter løbet.

Se Mikkels GoPro-video fra Argentina herunder:

Næste afdeling af MXGP køres i Spanien den 24. marts og kan ses live Discovery+

Annonce

Annonce

Screenshot