Mikkel Haarup uheldig i Letland

Mikkel Haarup har præsteret over al forventning ved de første afdelinger ved VM i motocross i MX2-klassen. Men ved seneste afdeling i Letland stoppede danskerens podie-stime på grund af en beskadiget udstødning.

Første heat var kun lige skudt i gang, da en kører væltede foran Mikkel Haarup, og sammenstødet ødelagde udstødningen på Mikkels maskine. Han var dermed ude af heatet. I andet heat måtte danskeren derfor starte fra 14.-pladsen, men fik sig kæmpet op på en 9.-plads og kunne tage point med sig fra afdelingen. Mikkel Haarup holder dermed fast i medaljehåbet, hvor han ligger a point med to andre kørere i kampen om 3.-pladsen i den samlede stilling.

– Det var ikke den ideelle weekend efter tre podieplaceringer i streg, men der var også positive ting at tage med. Jeg kørte min bedste træningstid til nu, og det har været et fokuspunkt for os. Jeg lavede en fejl i starten af kvalifikationen, som kostede dyrt resten af weekenden. Jeg regnede med, at starten ville være blødere og justerede mig derefter. Jeg wheeliede ud af gaten og måtte bruge koblingen en del. Så lavede jeg en lille fejl til slut efter at have nået 5.-pladsen.

– Jeg lavede et case jump, styrtede og fik luften slået ud af mig, så jeg blev nødt til at starte fra 19.-pladsen ved gaten i første heat. Det satte mig midt i feltet i begge heat, og min udstødning blev ødelagt, da jeg landede på en anden maskine i første omgang af første heat. Efter den dårlige start omgrupperede jeg ved andet heat og lavede nogle gode overhalinger til 9.-pladsen.

– Jeg ved, at jeg kan gøre det bedre, men weekender som disse sker, og vi vil samle os selv op til næste afdeling, og hele teamet er motiveret til at komme tilbage endnu stærkere, fortæller Mikkel Haarup.

Annonce

Annonce