YART-Yamaha starter forrest i lørdagens EWC-finale

Yamaha’en med startnummer 7 holder i pole position, når årets sidste afdeling i langdistanceserien Endurance World Championship starter i dag kl. 11.00. 6-timers-løbet, der køres på Most i Tjekkiet, kom på EWC-kalenderen, da corona-situationen i Japan gjorde det nødvendigt at aflyse det i forvejen udskudte 8-timers-løb på Suzuka.

EWC-sæsonens fjerde løb kommer til at afgøre, om de regerende verdensmestre kan genvinde titlen. Yoshimura SERT Suzuki-teamet har inden lørdagens race et forspring på 36 point til VRD IGOL Experience, der kører på Yamaha og er det andet team med matematisk mulighed for at vinde verdensmesterskabet. 

Der er 50 point i spil – de sædvanlige 30 point for en sejr i et 6-timers-løb ganges i finalen med 1,5 – og hertil kommer 5 point for pole position. Sidstnævnte blev allerede tildelt torsdag, hvor YART-Yamaha sikrede sig årets tredje pole position. Alle teamets tre kørere, Karel Hanika, Marvin Fritz og Nicolò Canepa, leverede solide 1.33-tider, og med trioens gennemsnit på 1.33,571 var de 0,35 sekund hurtigere end BMW Motorrad World Endurance Team, som dog har feltets hurtigste mand på holdet. Marcus Reiterberger kørte en 1.33,191-tid i sin anden kvalifikation. 
Yoshimura SERT-teamet starter i tredje position og får dermed 3 point med fra kvalifikationen. Rivalerne på VRD IGOL-Yamaha’en starter i syvende position.

Hidtil er det ikke lykkedes YART-Yamaha at komme først fra start i årets EWC-løb, selv om de har stået forrest på grid’en. Om det sker denne gang, kan du se i morgen formiddag, når Eurosport 2 sender live fra Tjekkiet fra kl. 10.45. Når 6-timers løbet flages af kl. 17, kan vi hylde EWC 2021-verdensmestrene. 

Annonce

Annonce