Et generationsskifte, hvor lærlingen bliver chef – for chefen

SvendborgMotorcykelbranchen er overalt i gang med generationsskifter, og det samme gælder for Svendborg MC Center. Maskinmesteruddannede Henrik L. Nielsen overtog ledelsen af virksomheden i 1996, og han har siden udviklet Svendborg MC Center, som de seneste 10 år har ligget lige ved omfartsvejen i Svendborg, til forretningens nuværende kendte position.

En alvorlig trafikulykke i 2006 gav dog Henrik alvorlige udfordringer bl.a. grundet omfattende uoprettelige skader på indre organer. Kroppen advarede ultimo 2014 om, at den ikke havde tænkt sig at deltage mere i det ofte stressende daglige arbejde som virksomhedsejer, og advarslen kom igen i form af en mindre hjerneblødning i begyndelsen af 2015. Begivenheder, som fik Henrik til at speede ønsket om et generationsskifte op.

Thomas Sørensen er en god bekendt af Svendborg MC, som også kender foretagendet indefra, da han blev udlært som motorcykelmekaniker i virksomheden i 2012. Han har altid gået med en iværksætterdrøm, og en snak mellem Henrik og Thomas i starten af 2015 udviklede sig til en reel drøftelse om virksomhedens fremtid, herunder Henriks ønske om et generationsskifte. En ny forretningsplan blev udfærdiget, parterne enedes i juni 2015 om konditionerne, og overtagelsestidspunktet blev aftalt til 1. september 2015.

I dag er det således Thomas Sørensen, der står i spidsen for Svendborg MC, og han ser optimistisk på fremtiden.
Motorcykelsalget er igen i vækst efter mange år med tilbagegang, og også derfor syntes Thomas, at tidspunktet var kommet til at realisere sin drøm om at blive motorcykelforhandler. Han har fået den tidligere ejer Henrik Nielsen med som ansat i virksomheden, mens Mike Damgaard, der også har en lang historie hos Svendborg MC, fortsætter som mekaniker på værkstedet.

Et godt sammentømret team står på den måde sammen om den nye virksomhed i de kendte omgivelser – og dermed blev lærlingen chef for chefen.

Annonce

Annonce