Scott Redding skifter til BMW i 2022

Ducati’s stærkeste kort i Superbike-VM afslører i dag, at han skifter til BMW i 2022.

Scott Redding kom sidste år til WSBK som nybagt mester i British Superbike på Ducati, og han sluttede debutsæsonen i Superbike-VM på en samlet 2.-plads med sin Panigale V4R. Efter seks af 13 afdelinger i 2021 er Redding nummer tre i VM-regnskabet, 50 point efter Rea og 47 point fra Razgatlioglu. 

2021 har været et udfordrende år for Redding og Ducati med masser af op- og nedture, men nyheden om Reddings skift til BMW kommer efter en stærk weekend på Most, hvor Redding snuppede en sejr og to 2.-pladser.

I BMW Motorrad WorldSBK Team bliver Redding teamkollega med Michael van der Mark, der i 2022 kører sin anden sæson med den tyske producent. Hollænderens nuværende holdkammerat, 2013-verdensmester Tom Sykes, forhandler i øjeblikket om en forlængelse af sin kontrakt med det tyske team.

Endnu har vi ikke hørt, hvem der tager Reddings plads i Ducati’s fabriksteam i 2022, men der er et par oplagte kandidater. Danilo Petrucci har to MotoGP-sejre for det italienske mærke på sit CV, og han har for nylig fået at vide, at en ny, ung kører overtager hans KTM næste år. Tilbage i 2016 blev han samlet nummer 2 i Superstock 1000-klassen, hvor han løb med fire sejre på sin Barni-Ducati. Et andet emne er Alvaro Bautista, som tydeligvis ikke trives på Honda’s seneste Fireblade. Spanieren vandt i sin WSBK-debut i 2019 imponerende 16 sejre – heraf 11 i træk fra sæsonstart.

Årets syvende afdeling af Superbike-VM køres i den kommende weekend på Navarra-banen i Spanien, og løbene bliver vist på Eurosport 2.

Annonce

Annonce

Screenshot